bertrand made to measure

LORO PIANA

Loro Piana is een Italiaans luxemerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige kasjmier- en wolproducten, evenals voor zijn fijne stoffen en kledingstukken. Het bedrijf werd opgericht in 1924 door Pietro Loro Piana en is sindsdien een symbool geworden van vakmanschap, kwaliteit en elegantie. Loro Piana staat vooral bekend om zijn exclusieve kasjmier, dat afkomstig is van speciaal geselecteerde Mongoolse geiten. Het bedrijf heeft zijn eigen textielproductiefaciliteiten en houdt toezicht op het hele productieproces, van de selectie van de beste grondstoffen tot het weven en afwerken van de stoffen. Naast kasjmier produceert Loro Piana ook andere luxe materialen zoals vicuña, een zeldzame en kostbare vezel afkomstig van de vicuña-antilope uit de Andes. De producten van Loro Piana zijn geliefd bij liefhebbers van hoogwaardige kleding en staan bekend om hun tijdloze ontwerpen en superieure kwaliteit.

Bertrand made to measure

ZEGNA

De textieldivisie van Zegna, synoniem voor luxe, behoeft weinig introductie. Met een verhoogde focus op duurzaamheid wil Zegna nieuwe stoffen maken van bestaande stoffen, maar ook nieuwe stoffen van bestaande vezels en restanten om het uiteindelijke afval tot nul terug te brengen. 

Bertrand made to measure

FRATELLI TALLIA DI DELFINO

Een gerenommeerd Italiaans merk dat sinds 1921 de beste grondstoffen inkoopt. Met een exclusief productieproces en toewijding aan onderzoek vindt u een superieure kwaliteit die niet alleen aan uw verwachtingen voldoet, maar deze zelfs overtreft. 

Bertrand Made to measure

DRAGO

De familie Drago begon in 1973 als spinnerij en nam later Lanificio Fintes over, waardoor de stoffendivisie ontstond. De spinafdeling produceert unieke en luxueuze stoffen in Biella met behulp van geavanceerde machines en kwaliteitscontroles en is uitgerust met de nieuwste generatie technologie voor realtime kwaliteitscontroles op vezels en garens. Tegenwoordig is Drago Lanificio een gerenommeerde keuze voor kleermakersmerken, waaronder BerTrand.

DRAGO SPA

Bertrand made to measure

ARISTON

De familie staat al vier generaties aan het roer van het bedrijf. Passie voor stoffen, ervaring en traditie worden binnen de familiale sfeer versmolten tot exclusieve collecties. Het hoofdkantoor is gevestigd in de buurt van Napels en kostbare stoffen worden uitsluitend in Italië geproduceerd en omvatten een breed scala aan samenstellingen en vezels: wol, mohair, zijde, kasjmier, katoen en linnen.

bertrand made to measure

CARNET

Van collectie tot collectie vertellen de stoffen van Carnet een verhaal van degenen die de stijlcodes kennen. Met een breed scala aan exclusieve basisstoffen, van bedrukte tot garengeverfde stoffen, van zijde tot wol, biedt Carnet een uitgebreid assortiment hoogwaardige stoffen voor zowel mannen als vrouwen.

bertrand made to measure

DINO FILARTE

Sinds 1960 is Dino Filarte uitgegroeid tot een stoffenleverancier die de hele wereld bedient. Ze zijn Italiaans erfgoed maar van Chinese makelij en richten zich op productinnovatie en -ontwikkeling, technologisch geavanceerde stoffen, terwijl ze de kenmerken van moderne mode begrijpen.

Bertrand made to measure

SOLBIATI

Solbiati streeft ernaar uitmuntendheid te bieden aan linnenliefhebbers door tijdloze stoffen te creëren, doordrenkt met kwaliteit en eeuwenoude cultuur.

bertrand made to measure

DUGDALE BRO'S & CO

Dugdale, opgericht in 1896, is een gerenommeerde stoffenhandelaar gevestigd in Huddersfield, het hart van de Britse fijngarenindustrie. Met een rijk erfgoed dat generaties overspant, blijft Dugdale trots onafhankelijk en duidelijk Engels. Dugdale levert klassieke, eigentijdse en luxe Britse stoffen aan kleermakers over de hele wereld.

bertrand made to measure

DORMEUIL

Al 180 jaar combineert Dormeuil familie-erfgoed met de nieuwste technologieën om te anticiperen op de eisen van de markt. Baanbrekende en innovatieve technieken, vooral op het gebied van de afwerking, zorgen ervoor dat Dormeuil een wereldwijd gerenommeerd Frans merk is. In nauwe samenwerking met grote namen uit de mode-industrie blijft het Huis van Dormeuil zijn verfijnde en innovatieve collecties ontwikkelen.

bertrand made to measure

HARRISONS

Harrisons of Edinburgh werd in 1863 opgericht door Sir George Harrison. Harrisons vestigde zich als specialist in pakken, jasjes en coatings van puur kasjmier, geweven in het Verenigd Koninkrijk. Nu het vijf individuele merken omvat onder de moedervlag van Harrison, zijn de stofmogelijkheden eindeloos. 

bertrand made to measure

HOLLAND & CHERRY

Holland & Sherry, opgericht in 1836, is een gerenommeerde leverancier van premium stoffen aan prestigieuze kleermakers en luxe merken. Met een rijke Britse geschiedenis op het gebied van wollen en zijden kleding hebben ze hun bereik wereldwijd uitgebreid en omvatten ze nu ook een aanwezigheid in New York. 

bertrand made to measure

HET SHIRTBEDRIJF

The Shirting Company, al 57 jaar gevestigd in Hong Kong, gesterkt door drie generaties ideeën, visies en dromen, biedt hoogwaardige overhemdstoffen aan een wereldwijd netwerk door nauw samen te werken met kwaliteitsproductieteams in Japan.

BErtrand made to measure

ALBINI-THOMAS MASON

100% Italiaanse smaak, textielkennis, creativiteit en voortdurend onderzoek zijn de onderscheidende kenmerken die Albini 1876 onderscheiden. Gezien hun Made in Italy-ontwerp en productie met de allernieuwste machines en de modernste technologie, hebben de Albini 1876 overhemdstoffen een geschiedenis van pure uitmuntendheid.

Thomas Mason, onderdeel van de moedermaatschappij Albini Group, is een gerenommeerde fabrikant van overhemdstoffen die bekend staat om zijn hoogwaardige materialen en tijdloze elegantie. Met een erfgoed dat teruggaat tot 1796 vertegenwoordigen de stoffen een stilistische revolutie door middel van technologie, waarbij traditie en ambachtelijke zorg worden gecombineerd en verhalen van pure elegantie worden gecreëerd.